Senza categoria

Georgiana MaikLeedo LanGtsmqn Liverpool Drakt Barn Chelsey KraigTosc

Chelsey Dortmund Drakt Barn VelmaEle
Søndag kveld ble den katalanske presidenten Carles Puigdemont intervjuet av Jordi Évole som en del av et spansk undersøkende journalistisk show kalt Salvados. På slutten av det som ofte var en ganske anspent time med spørsmål om den kommende katalanske uavhengighetsavstemningen, skiftet samtalen til fotball. I Catalonia akkurat nå er det mange som prøver å forutsi fremtiden. Spesielt hva som vil skje denne søndagen 1. oktober. Vil avstemmingen om uavhengighet finne sted? Vil regjeringen i Madrid tvangsstoppe den fra å finne sted? Og hvis det skjer og det er flertall for si, hva da? Blir det et nytt land i Europa neste uke? Og i hver halvdel av hvert spill, når klokken tikker seg forbi 17 minutter og 14 sekunder, oppstår et rop rundt de Tyskland Drakt bratte tribunene på stadion som ber om uavhengighet.

Overalt hvor du ser på den tiden er det et hav av katalanske flagg. Hvorfor det 17. minutt og det 14. sekund? 1714 var året da Barcelona falt i krigen med den spanske arvingen og Catalonia mistet sin autonomi. Så ja – politikk og fotball har en tendens til å gå hånd i hånd i Spania. Og spenningen har bygget seg opp. Onsdag 20. september arresterte Guardia Civil 12 senior katalanske myndighetspersoner og konfiskerte papirer for å hindre folkeavstemningen som ble planlagt for denne søndagen. Den kvelden tok titusenvis av mennesker til gatene i Barcelona for å protestere mot arrestasjonene. Det var også offisielle oppsigelser fra institusjoner i Barcelona.

Primavera Sound, den berømte musikkfestivalen som ble holdt hvert år i byen i juni, tvitret deres misbilligelse av handlingene til den spanske regjeringen. I en offisiell uttalelse fra klubben sa klubben at de støtter demokrati og ytringsfrihet. Betydningen var at den spanske regjeringen hadde krenket begge deler. Girona FC kom med en ganske lignende uttalelse via Twitter. At det nå er tre lag i La Liga fra Catalonia, var noe som ble feiret før sesongen begynte. Sammenlignet med Baskerlandet har det vært noe underrepresentert gitt innflytelsen fra regionen. Men er det en sjanse for at de katalanske lagene etter søndag blir kjent med hverandre mye mer? Kan det være at hvis Catalonia får sin uavhengighet, vil de katalanske lagene ikke lenger få spille i La Liga? Rundt tidspunktet for forrige folkeavstemning (om enn en uforpliktende) i Catalonia for nesten tre år siden, skrev Barcelona Drakt Sid Lowe om muligheten for at det skulle skje for The Guardian.

Ikke mye har endret seg siden hans analyse. Ligaen tillater bare ikke-spanske lag fra Andorra å konkurrere. Ingen annen stat. Men kunne den loven endres? En ting er helt sikkert – som Lowe nevner i sitt stykke – hvis det skulle være konsekvenser etter uavhengighet i forhold til at de spanske lagene ble sparket ut, betyr størrelsen på Barça at de utvilsomt vil takle bedre enn Espanyol eller Girona. Det andre hensynet er mengden fiendtlighet som de katalanske lagene (men hovedsakelig Barça) vil motta på sine reiser i kjølvannet av folkeavstemningen på søndag. Uansett resultat. Klubben er allerede ofte i den mottakende enden av at hundrevis av spanske flagg blir vinket i sin retning og synger om Barcelona er en del av Spania enten de liker det eller ikke.

MaggieNeg Maglia Lazio Bambino DanelleSa

Tags: , ,

Comments are closed.